søndag den 22. april 2012

Bidrag til hverdagsretter

Dette er mit bidrag til lækre hverdagsretter på denne blog. 
Lakse og kartoffeltærte - Mine drenge elsker det!

Det er ikke nogen fedtfattig ret så det er ikke noget vi får ret ofte, men man kan sagtens erstatte nogle af ingredienserne med fedtfattigere alternativer hvis man måtte ønske det.



Lakse-kartoffeltærte



  • Bund
  • 100 g flødeost naturel
  • 100 g smør
  • 175 g hvedemel
  • ¼ tsk fint salt
  • Fyld
  • 500 g bagekartofler
  • 300 g laksefilet
  • 1½ dl cremefraiche
  • 1 dl fløde/cremefine eller tilsvarende
  • 1 tsk stødte dild
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Bund: Rør ingredienserne godt sammen og rul dejlen ud imellem to stykker bagepapir så størrelsen svarer til din tærteform. Dejen skal gå op til kanten af siderne. Prik tærtebunden og stil den gerne tildækket i køleskabet i 1 times, eller til ovnen bliver varm.
Fyld: Skræl kartoflerne og skær dem i små tern (ca. 1 x 1 cm). Ved nye kartofler er det lækkert at lade skallen blive på kartoflerne. Bring en gryde i kog med vand og salt og kog kartoflerne i et par minutter. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Skær laksen i små tern som med kartoflerne. Bland cremefraiche, fløde og krydderier sammen. Tilsæt kartofler og laks og vend godt rundt. Kom fyldet i formen med tærtedejen og bag tærten midt i ovnen - til den er gylden. Ca. 1 time ved 170 grader varmluft.
Vi plejer at spise den med en masse salat og råkost til. Men kan også droppe laksen og erstatte det med yderligere 300 g kartofler, og så få et stykke kød til i stedet. Eller man kan komme til stegt kylling i tærten i stedet for laks.
Velbekomme

2 kommentarer:

  1. Kære Lotte
    Tusind tak for dine 2 lækre bidrag til min side :) Mums de ser gode ud!!
    Min plan er at prøve alle retterne og så lave indlæg om hver enkelt, men hvor skal jeg dog starte(?) der er bare kommet meget lækkert frem!
    Kan se at du bor her i Syddanmark, lidt sjovt :) Tror ikke det vrimler med bloggere hernede.
    Kærlig hilsen Libbie

    SvarSlet
  2. Velbekomme.
    Det lyder som en rigtig god ide at afprøve dem, jeg har faktisk sat en af retterne på madplanen i denne uge. Det bliver lidt spændende.
    Hvorhenne i Syddanmark er du fra?
    KH.

    SvarSlet