torsdag den 19. april 2012

Nattestilhed og de bedste boller to

Klokken er lige nu 4 om natten. Lillesøster er ved at få mad. Det kan faktisk være ret hyggeligt lige at få en time om natten, hvor alle andre sover trygt, og der kommer små snorkelyde oppe fra drengenes værelse.

Tidspunktet er slet ikke til det, men ih hvor kunne jeg godt lige spise en nybagt bolle og drikke et koldt glas mælk... Men da jeg ikke vil stå og larme i køkkenet på dette tidspunkt, vil jeg i stedet give opskriften på familiens "kernegode boller".
I vores familie kan vi som tidligere skrevet rigtig godt lide et god bagværk. Særligt boller er vi glade for. Disse boller er super gode og et stort hit når der kommer gæster. "Må vi ikke få opskriften?" Lyder det hver gang. Elsker når det man laver falder i god jord.


Kernegode boller

Ca. 12 stk.
10 g gær
8 dl koldt vand
1 spsk. groft salt
2 tsk. Rørsukker
200 g hørfrø, solsikkekerner eller græskarkerner (gerne lidt af hver)
200 g grahamsmel eller fuldkornshvedemel
200 g havregryn
350 g hvedemel
Gæren udrøres i det kolde vand.
Resten af ingredienserne iblandes, hvorefter dejen stilles på køl natten over, eller i min. 12 timer
Dejen formes til 12 boller, fugt hænderne efter hver bolle, så bliver de fine og glatte.
Bollerne stilles på en plade med bagepapir og hæver imens ovnen bliver varm.
Ovnen tændes på 250 grader.
Når ovnen er varm, bages bollerne midt i ovnen i 20-25 min.

Tip. Dejen kan holde sig på køl i 4-5 dage, så man kan med fordel lave en stor portion og lave boller af flere omgange.

Nødder, Nigellafrø, Tranebær osv. kan med fordel tilsættes alt efter hvad man vil bruge bollerne til

Ingen kommentarer:

Send en kommentar