Hermed opskriften på surdej og rugbrød. Det er med udgangspunkt i LilleLyns opskrift...
Surdej:
2 dl rugmel
2 dl vand.
Røres sammen og fodres hver dag med 1 dl. rugmel og 1 dl vand.
Surdejen er klar når den bobler og dufter syrligt.
Rugbrød:
1 l vand
235 g surdej
150 g solsikkekerner
670 g groft rugmel (noget af melet kan erstattes med andre grovere meltyper også, f.eks. fuldkornsspeltmel, grahamsmel osv.)
300 g hvedemel (hold lidt af melet tilbage og mærk efter om det skal bruge al melet)
70 g hørfrø
4 tsk salt
200 g revne gulerødder
Denne dejmængde passer til to rugbrødsforme. Dejen skal stå til hævning under fugtigt klæde til næste dag.
Brødene stikkes helt igennem med et træspyd, eller strikkepind. Brødene bages i 1½ time ved 180 grader (ikke varmluft). Tages straks ud af formene og efter 10 min kommes de i fryseposer for at undgå hård skorpe.
Opbevares i lukket frysepose på køl.
Hej Lotte
SvarSletDu vandt et tørklæde i min Give Away for snart 3 uger siden, men jeg har endnu ikke hørt fra dig. Hvis du vil have din præmie, skal du sende mig din adresse på mettekirkeskovjensen@gmail.com
Kh. Mette