torsdag den 19. april 2012

De bedste boller og en gulerod

Ikke så dårligt når de to ting bliver kombineret. Vi har en del forskellige opskrifter på yndlingsboller her i huset. Nogle, grove, nogle fede, nogle luftige osv. I går og i dag har jeg bagt gulerodsboller. De er rigtig gode, luftige og saftige og så smager de godt som de er uden noget, med pålæg eller blot lidt smør.

Jeg har ændret lidt i den oprindelige opskrift, da jeg synes bollerne bliver bedre på denne måde:

Gulerodsboller ca. 15-20 stk.

45 g smeltet smør
4 dl mælk
1 dl. cremefraiche, yoghurt naturel el. lign.
50 g gær
1 spsk. sukker
2 tsk. groft salt
5 alm. str. gulerødder, groftrevet
2 dl. klid - hvede eller havre
2 dl solsikkekerner
810 g hvedemel

Ingredienserne tilsættes i ovenstående rækkefølge, æltes godt og stilles til hævning i 1½ time.
Bollerne formes og efterhæver ca. 20 min. hvorefter de bages i ca. 10 min ved 200 grader varmluft.
De kan evt. pensles før de kommes i ovnen.

Velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar