Jeg manglede lidt nyt pålæg og lånte derfor denne bog på bilioteket:
Deri er der mange lækre opskrifter på sunde alternativer, og jeg måtte afprøve opskriften Nøddecreme (herhjemme har det fået navnet nøddeguf).
Ingredienserne er:
200 g hasselnødder
200 g kartoffel
½ dl olie
1 dl skyr eller cremefraiche
Evt. Løg, hvidløg, paprika, spidskommen og karry for en mere krydret version.
Fremgangsmåde:
Kog kartoflerne og pil dem. Rist hasselnødderne i ovnen 10 minutter ved 175 grader. Lad begge dele køle af.
Kør alle ingredienserne i foodprocessor (Jeg brugte dog min BaMix) til en cremet konsistens. Smag til med salt. Evt. krydderier kan herefter tilsættes.
Opbevares på køl.
Det er rigtig lækkert, og smager lidt ala. peanutbutter, dog er dette sundere, da der her er tale om nødder og kartofler, modsat peanuts der er en bælgfrugt.....

Det lyder altså lækkert. Det vil jeg helt sikkert prøve til vores søn, som er meget småtspisende af kartofler, men til gengæld elsker nødder.
SvarSletEgner det sig bedst til rugbrød? Eller lyst brød?
Vi har kun prøvet det på rugbrød, og det passer det rigtig godt til. Men jeg er sikker på at det går rigtig fint til lyst brød også :)
SletKH Lotte